INLOGGEN
«»

De tijd… die staat niet stil

Het nù is slechts één kort moment,
de grens met het verleden.
Voorbij, die tijd! Komt nóóit meer weer,
we leven nù in 't heden.

Daarnà… dàt moet nog komen hier,
dié tijd moeten we nog besteden.
Dus vormt het nù tegelijk de grens,
tussen toekomst en heden.

Het nù zit dus nét in 't midden,
van twee verschillende tijden.
En verplaatst zich continue,
van links naar rechter zijde.

Wat nù is, was daarnèt… nog toekomst,
doch is nù… reeds het verleden.
't Komt er dus op aan in 't leven,
je tijd goèd te besteden!

Want ja… de tijd… die staat niet stil!
De tijd gaat vlug! De tijd gaat snél!
Hij vliegt als 't ware ons voorbij.
Tijd is kostbaar! Gebruikt hem wél!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Janiu Leyssens
Actief sinds: 13-01-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘De tijd… die staat niet stil’ van Janiu Leyssens zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.