Zonder theatraal gebaar

wil melker

 de finale
 het laatste woord
 stilte waarin
 geen speld wil vallen

 een donderend applaus
 geestdrift in de ogen
 de warme roep om meer
 voor nog een laatste keer

 bejubeld worden
 als de gordijnen vallen
 danken in akkoorden
 met een lach die hemel geeft

 wie wil niet beleven
 dat de wereld aan zijn voeten ligt
 zonder theatraal gebaar maar
 dankbaar dat het zo gelopen is

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

13/03/2013

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Zonder theatraal gebaar’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.