Schoonheidsideaal

wil melker

 wij streven al
 een leven lang naar
 symmetrie als schoonheidsideaal

 bewerken en her profileren
 wat de natuur
 ons meegegeven heeft

 zien als resultaat
 gelijkvormig zonder hart
 twee helften bij elkaar gebracht

 kies maar voor uniek
 het ene oog is ook
 het andere niet

 de lach trekt links
 op vrolijkheid en rechts
 zit het venijn in chagrijn

 laat je hart maar spreken
 in ongelijkheid en gebreken
 een gezicht om nooit meer te vergeten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

je bent uniek.. 12/09/2013

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Schoonheidsideaal’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.