Overstappen zonder haasten

wil melker

 zijn trein
 denderde door
 al jaren lang
 zonder te stoppen

 natuurlijk
 reed hij weleens
 op vals spoor maar
 altijd zonder brokken

 aankomsten met
 kus en armzwaai
 bleven joviaal tot aan
 het laatste fluitsignaal

 een fraai emplacement
 om bij te komen
 met een rangeerterrein
 vol ooit gewenste dromen

 de lichten zijn gedoofd
 coupés verlaten
 hij nam de tijd in
 overstappen zonder haasten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

13/09/2013

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Overstappen zonder haasten’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.