INLOGGEN
«»

In edelmetaal

 het was niet altijd
 een blok aan mijn been
 ik koester doel en bestemming

 heb het gezaagd gefreesd
 geschuurd en gelakt
 tot het echt duurzaam leek

 maar het gelach
 van kenners en weters
 verbrandde het blok als te soft

 koos ijzer en smeedde het heet
 vormde en draaide in koelend gaan
 kon het niet passend beslaan

 pas in edelmetaal
 heb ik met liefde en vlijt
 mijn doel en bestemming bereikt

 ragfijn bewerkt
 met ervaring en pijn
 is het de relikwie van mijn zijn

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

29/10/2013 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘In edelmetaal’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.