INLOGGEN
«»

Het zondoorstoofde land

 de tekenen liegen niet
 uitbundig klinkt het zomerlied
 maar in refreinen worden
 dartels van vlinders al kleiner

 vervangt de kleur van vrucht
 het fraai lokkend bloemblad
 in zijn zucht tot rijping
 door de nog warme lucht

 licht buigend wuift de oogst
 haar groene zwaai
 wordt geler door de wind die
 drogend minder weerstand vindt

 het zondoorstoofde land
 komt langzaam in de
 koele ochtendgreep die
 spinrag makend herfst heet

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

na de zomer..komt.. 06/08/2013 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het zondoorstoofde land’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.