Had mijn bodem lief

wil melker

 ik aardde diep
 in vele generaties
 had mijn bodem lief

 het weidse land
 onder de hoge lucht
 stond altijd borg voor rust

 nu scheurt de grond
 trillen lagen in verzet
 fundamenten zijn onthecht

 mijn wortels
 zijn gespleten
 de toekomst is vergeten

 het was geen menselijk falen
 dat de grond zou dalen
 maar een bewust genomen gok

 als zij dit niet gaan stoppen
 gaat groningen naar de knoppen
 maakt het aardgas ons kapot

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

17/12/2013

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Had mijn bodem lief’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.