INLOGGEN
«»

In confronteren

 heb de wegen verlaten
 om voor even
 het patina van kerkdeur
 en jezusbeeld
 niet donkerder te maken

 het kaarslicht
 niet te zien in
 gelijkgestemde ogen
 gedrogeerde vroomheid
 van tijdelijk mededogen

 ben op bedevaart
 wil voelen waar
 de schoenen wringen
 de pijn vervloeken
 van mijn zere voeten

 in confronteren
 zonder anderen
 te bezeren
 alleen en even weg van
 de wereld om me heen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

11/07/2013 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘In confronteren’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.