In zwarte handen

wil melker

 een stukje god
 heeft zich geopenbaard
 in zwarte handen
 een warme lach
 met witte tanden

 hij kwam
 over het water
 in onafhankelijkheid
 smeedde broederschap
 uit apartheid tot gelijk

 hij bond
 wat ooit gescheiden was
 gaf mensen weer
 hun eigen trots op de rots
 van kaap de goede hoop

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

07/12/2013

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘In zwarte handen’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.