De aandacht fuik

wil melker

 een danspas en een grap
 zo maakt hij
 na begroetingsritueel
 zijn nonchalant entree

 ogen draaiend
 en een denkbeeldige
 vriendin in
 afscheid aaiend

 kiest hij een vriend
 als springplank
 voor zijn diepe duik
 in de aandacht fuik

 onnozel paraderend
 langs hun nieuwsgierigheid
 de laatste roddels strooiend
 wint zijn aanhoudendheid

 de kaarten zijn geschud
 zij zijn al overbluft
 volgen de verhalen
 over zijn levensidealen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

19/08/2013

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘De aandacht fuik’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.