INLOGGEN
«»

de rekening

Zoveel haat en nijd,
Dat zit diep in mij.
Woede maakt mij kwaad,
Dit is het niet waard.

Beschadigt door mijn broer,
Dit is niet waar ik op loer.
Alleen maar woede, haat, nijd en verdriet,
Maar vele zien het niet.

De rekening die ik betaal,
Zet mij in een zaal.
Een zaal met mijn emoties,
Waar ik van verlies.

Alle blijdschap en geluk,
Zet ik ergens op de hut.
Dat komt door de haat in mij,
Daardoor zet ik mijn vrede opzij.

Maar nu ga ik alles loslaten,
En ze kunnen er verder mee baten.
Deze rekening betaal ik niet meer,
Want dan doet niks meer zeer.

Alleen maar vrede en zen,
Zo iemand is wie ik ben.
Nu sta ik in strijd met mezelf,
Met veel moeite en lef.

Maar nu word ik een,
Sta ik niet meer op het verkeerde been.
Alles langzaam los gaan laten,
En stop gooi mijn rugzak in het water.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 11-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Tears-deep-inside
Actief sinds: 11-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘de rekening’ van Tears-deep-inside zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.