Lente

celine wester

Lentedag

Dan toch eindelijk een doorbraak.
Knoppen kleden zich lentegroen,
behoedzaam, maar niet traag.

Al het winterkille koestert zich.
Wat verstrakt was, geeft wat mee,
ook het verstilde hart, de hoop herleeft.

Het fluitenkruid sluiert de bermrand
met haar kostbare, witte kant.
Lichtpaars kleurt nu het weideland,

waar vroege koolwitjes krijgertje spelen
en het oranjetipje zich laaft
aan pinksterbloempjes, zo vroeg al paraat.

Oneindige vergezichten
met goedige schapenwolkjes als een band
langs het plafond van Nederland.

Ik ontwaak uit mijn ‘winterse slaap’
en ga het vol vreugde aan.











Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 19-11-2022

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

celine wester (Actief sinds: 05-11-2022)

Informatie bij het gedicht

Na de winter breekt een lichtere tijd aan! De belofte van het nieuwe leven, bij het zien van de uitbottende knoppen aan de bomen, verzachten het hart! De hoop op mildere tijden, waar alles wat verstrakt was buiten in de natuur en binnen in je gemoed, ontspannen kan en meegeeft in blijdschap over dit begin.

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Lente’ van celine wester zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.