INLOGGEN
«»

Lenteluchten

Over de heuvels door het bos en de heide
Waar de boomleeuwerik weer zingt
In voorjaarstijden
In een dennetje zit een vink

Roodborst met je prevelende zang
Jouw vrolijke zang is ons innerlijke behang
Prevelend kun je zo indoctrineren
Nogmaals genieten als eekhoorns jongleren

Lentepracht in speelse weiden
Waar het uitzicht de innerlijke lach zal bevrijden
Het is er een sieraad van natuurlijke pracht
Een laatste ree verwisselt zijn wintervacht

Lenteluchten, levensvruchten
Het gala van natuurlijk matinee
Iedere dag van zo’n voorstelling genieten
Het maakt het gevoel toch zo gedwee

Roel van Ekeris©

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 28-04-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Roel van Ekeris
Actief sinds: 02-02-2020 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Lenteluchten’ van Roel van Ekeris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.