Het is lente!

Dakoyria

Vreemd genoeg herinner ik me van heel
vroeger waarmee voor mij de lente aanving:
Luchtiger gekleed en de verwarming op
school die geleidelijk uit ging... Een pijnlijk
ding!

Vrolijke voorjaarsbolletjes ontmoetend van
huis naar school
Jonge lentegroenten thuis proevend, veelal
een idool
Een bosje verse Narcissen op tafel,

een raam dat gedeeltelijk open staat
Verjaagd worden al te sombere gedachten,
een draaiorgel dat luid speelt en langzaam
verder gaat...
Poezen buiten vechten niet met elkaar

Vogels druk doende met een nestje,
zie daar! Het is vooral positiviteit die je om
je heen ziet Vogels starten hun bekende lied
Het is dit soort zaken die het voorjaar je biedt.

Dakoyria, 2021.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 22-03-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Het is lente!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.