Home |

INLOGGEN
Uw ad blocker houdt onze advertenties tegen

Ons systeem ziet dat u gebruik maakt van een ad blocker, waardoor onze advertenties worden geblokkeerd. Schakelt u uw ad blocker alstublieft uit voor Dichters.nl

Aan het exploiteren van deze website zijn doorlopend kosten verbonden. Terwijl het gebruik van Dichters.nl voor u geheel gratis is, en ook blijft. Deze kosten kunnen niet meer worden gedekt als gebruikers advertenties (massaal) weren (tevens de enige bron van inkomsten). Hierdoor zullen Dichters.nl en andere websites op termijn mogelijk gaan verdwijnen.

Om die reden willen wij u vragen voor Dichters.nl een uitzondering te maken en uw ad blocker (voor onze website) uit te schakelen. Hartelijk dank alvast!

Klik hier om te zien hoe u dit doet (als u nog niet weet hoe u dit eenvoudig kunt instellen)

Klik na het uitschakelen van uw ad blocker op verversen, deze melding verdwijnt dan.

«»

KEIBREKERSPAD

Witgroen belichte berken volgen een pad langs muntgroen mos dat terug te vinden is op overhellende takken boven een kleine plas. Het water is nog donker, maar houdt de belofte van weerspiegeling al in. Omdat wat vliegt, kruipt en hipt ontwaakt komt er leven in de brouwerij: een fazant verdwijnt uit het zicht, afgelost door een vlinder. De rest laat krijsend, snaterend, vrolijk, verliefd en zingend van zich horen. Kleine paadjes langs doorns, trapjes, hellinkjes en doorkijkjes komen uit op een zandvlakte met gele wilgentakken die het desolaat karakter van deze plek opheffen. Meer beweging is er aan de grote plas, daar zwemmen eenden en staan reigers geduldig te wachten. Het riet steekt hoog boven het water uit,
gaat over in fijne bossen. Terwijl de zon 's middags tussen gevlochten takken en stammen speelt, ligt verder een bruggetje waarop je doordringt tot dit gebied.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »
Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken
Over dit gedicht   
Geplaatst op: 03-09-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Inge Depauw
Actief sinds: 03-09-2020
Facebook


Auteursrechten
Op dit gedicht ‘KEIBREKERSPAD’ van Inge Depauw zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.