INLOGGEN
«»

Het is lente

Op de lenteweide waar ik met jou stoei
staan boterbloempjes in volle bloei
en danst de wilde lupine in geel en blauw
heel trots alsof in de uitdossing van de pauw

zuring vind je er in groen met karmozijn
het rood als van een ongerijpte Merlotwijn.
in bescheiden pollen, heel fier en prat
staan ze daar als een kleine onverwachte schat

Het is mei en de wei
draagt een groene pij
verderop staat de kromme oude eik
in frisgroen blad het bruin neemt de wijk

het is mei,
en de vogels leggen een ei.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 01-05-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ron Dietvorst
Actief sinds: 18-05-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het is lente’ van Ron Dietvorst zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.