INLOGGEN
«»

lentelied

groen schemert door de takken
nog even voor het eerste blad
de knoppen barsten open
vol aprilse grilletjes
en eigen willetjes
uit de buik van de aarde
springen gele bloemen op
vogels vinden hun verloren zang
er hangt een wasem
het land ademt in de spiegel
de opsmuk kan beginnen
de lente is te licht
het duizelt ons

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-03-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘lentelied’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.