INLOGGEN
«»

eerste lente

de lente komt niet
de lente valt in huis
met nieuwe kleuren
met nieuwe kleren
als niemand het verwacht
het leven en de dood
komen als een dief bij nacht
de navelstreng is doorgebeten
de weide huppelt rond
de hazen wacht een drukke tijd
een haan met teveel veren
staat te pronken
wil alle streken leren
het huis is nu verleden tijd
en ook de griep verdwijnt
maar de vis
wordt weer zeer duur betaald
dus wie wil vasten
kan beter oliebollen
blijven eten

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 06-01-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Geert Messelis
Actief sinds: 26-09-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘eerste lente’ van Geert Messelis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.