INLOGGEN
«»

Twit-twit

In die tuin
met de hoge sparren
fluit een merel zo mooi
en krijgt antwoord van
een koerend koor van tortels.
Turkse, en hopelijk voor hem
die zo mooi fluit,
een vrouwke.
Ook is het vogeltje weer terug
dat twit-twit-twit doet
daarna nog meer
twit twit-twit;
monotoon,
zichzelf
eindeloos
herhalend.
Op het gesnoeid
hout
groeien
twijgen en bladeren.
Jonge bloemen
in het gras,
zo groen.
De lauwe wind,
tijdens een zachte avond.
Bestrooid met ondergaande zon.
© Bas Maris, april 2016.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-08-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Bas Maris
Actief sinds: 22-08-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Twit-twit’ van Bas Maris zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.