INLOGGEN
«»

VORSTELIJUKE HUISKAMER

Ons koningsechtpaar zit bij d' open haard,
mag huiselijke warmte beleven;
door hun wonderschone dochters omringd
smaken ze de geborgen burgeraard.

Drie prinsessenjurken golven bedaard:
tropisch blauw, waar zee en lucht aaneen kleven.
Reine zang klinkt uit wilde kinderkelen.
Vroegere stemming wordt opnieuw gebaard.

Speurende gedachten aan 's lands bestuur
toeven bescheiden in verborgen hoeken
tijdens dit lange genoegzame uur.

Het gezin kan oud dorpsvermaak zoeken:
geschiedenissen om het wintervuur:
gesproken letterkunde _ zonder boeken!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-06-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VORSTELIJUKE HUISKAMER’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.