INLOGGEN
«»

Plaaggedichtje voor Opa.


Plaaggedichtje voor Opa.

Wij nichtjes logeren bij Opa en Oma
s'avonds in bed liggen we in coma
we hebben een leuke tijd, samen slapen, eten
en overdag laten ze ons behoorlijk zweten
in het speelpaleis hebben we grote pret
daar gaan we als een raket
Opa kan ons vaak niet vinden
want hij laat dan te veel winden
dan gaat hij Oma vragen waar we zijn
maar wij bukken en houden ons klein
Opa en Oma genieten met ons mee
na een vermoeiende dag zijn allen heel tevree
thuis kan Opa het weer niet laten om ons te jennen
in plaats van ons eens te verwennen
de bromsnor gaat zich met ons bemoeien
zodra de TV ons weet te boeien
we zullen hem eens een kunstje leren
en trekken hem aan al z'n kleren
dan trekken we zijn ene oor lang
en maken hem bang
als hij dan gaat snotteren
mogelijk, kan hij dan gaan stotteren
maar, wij gaan door
en maken een heel spoor
één oog plakken we dicht
die krijgt dan geen licht
we zien de blaren op z'n tong
Opa is niet meer zo jong
de nichtjes gaan hem weer bevrijden
want Opa moet gaan arbeiden
willen Opa en Oma ons nog een keer te logeren hebben
dan zullen ze ons ook kennen
wij, waren nu even de plaaggeest
het is Oma die alles weer geneest
het was maar een klein gedicht
daarom voor Opa dit gedicht.


#

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-06-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Nolofanilo
Actief sinds: 25-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Plaaggedichtje voor Opa.’ van Nolofanilo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.