INLOGGEN
«»

Mijn vriendinnetje en ik

Kindergedichtje.
[ Mijn vriendinnetje en ik. ]

Mijn vriendinnetje en ik
we gaan samen op pad,
we komen iemand tegen in de stad.

Zullen we ergens een winkeltje binnengaan
daar staan leuke spulletjes,
aan de kassa vragen we:
mogen wij ook verkoopster zijn
tussen al deze prulletjes.

De verkoopster zei:
kinderarbeid mogen jullie nog niet doen,
en zéker nog niet het verdienen van poen.

Ga maar lekker spelen weer,
en probeer het een volgende keer.

Nog even, enkele jaartjes wachten,
spaar voorlopig je krachten.

We gaan verder
en gaan zitten op een terrasje,
wie komen we daar tegen
andere meisjes uit ons klasje.


~

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-08-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Nolofanilo
Actief sinds: 25-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Mijn vriendinnetje en ik’ van Nolofanilo zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.