INLOGGEN
«»

Geitje Brei

Geitje Brei had een lange sik,
hij was daar erg mee in zijn schik,
trots stapte hij er mee in 't rond,
vroeg aan ieder hoe die zijn sik vond,
zijn mama was niet blij met die ijdelheid,
en zei, doe gewoon als elke andere geit,
och, dacht Brei, ze zijn jaloers op mij,
Ik loop weg naar een andere boerderij,
hij huppelde en blij over weide en sloten,
zag zwanen en eenden, kikkers en boten,
stond toen voor een hek met prikkeldraad,
je weet vast wel hoe het met het geitje gaat,
hij sprong, net iets te laag, oh wat een schrik,
boven aan het prikkeldraad wapperde zijn sik,
hij mekkerde en vond zichzelf heel erg dom,
hij miste zijn mama en keerde snel weerom,
zonder sik naar zijn eigen erf bij de boerderij,
hij hoorde zijn mama mekkeren, je hoort bij mij,
wat was hij blij, hij dartelde als een jonge geit,
dat hij nu geen sik had, had hij echt geen spijt.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 12-08-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Mathilda van Bentum-Hofker
Actief sinds: 27-05-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Geitje Brei’ van Mathilda van Bentum-Hofker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.