INLOGGEN
«»

Kerstmis

Kerstmis

Onze kerstboom
ziet er prachtig uit.

Lichtjes, kerstballen,
engelen,
zelfs roze
balletschoentjes.

Onder de boom liggen
kerstcadeaus.

Het lijkt zo gewoon,
maar als je erover nadenkt,
is dat helemaal niet zo.

In vele gezinnen of bij
alleenstaande mensen ligt er
waarschijnlijk niets.

Het is niet
vanzelfsprekend,
dat het overal maar zo
is.

Als gezin waarderen wij
het dat we dit allemaal
hebben.

Het zou mooi zijn als
andere mensen ook iets
zouden kunnen krijgen.

De wereld is wat dat
betreft
in ongelijkheid verdeeld.

Kerstfeest voor allen,
wij als gezin wensen
iedereen hele
mooie kerstdagen.



Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dick Voogd
Actief sinds: 06-12-2017 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kerstmis ’ van Dick Voogd zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.