INLOGGEN
«»

VERPAKKING

Wanneer kerstmis komt, wordt papier geknepen
als een worstelaar voor de spoedige strijd,
omhult bescheiden kunst of broze schoonheid,
steeds bewonderd, misschien onbegrepen.

Na liefdevolle en ruwe grepen
zijn de bonte frommels tot zwerven bereid,
waaien door donker oerwoud der vergetelheid,
voelen soms moegestreden zonnestrepen.

Wie in deze duisternis wil speuren,
mag binnen schier onzichtbaar struikgewas
wellicht doffe spiegelschimmen ontwaren,

die een vraag weerkaatsen van oud gebeuren:
"Kunnen christenvuur en joelfeest, dat eens was,
altijd elkaars eerste handdruk bewaren?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-07-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VERPAKKING’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.