INLOGGEN
«»

Verder dan de horizon..........

Wat het Nieuwe Jaar
gaat brengen, zal nog blijken.
Verder dan de horizon,
ach, weet je,
verder kan een mens
niet kijken.
Wat ligt er voor jou
in 't verschiet ?
Hoe dan ook, echt,
ik weet het niet.
Het leven is als een reis
naar een ver
en onbekend land
en juist dat nog onbekende
hebben we niet in de hand.
De toekomst houdt zich
op een geheime plek verborgen.
Voor al het goede voor jou
kan ik niet zomaar zorgen.
Maar een poging
voor jou wagen
kan ik natuurlijk wel
en dat is het hier op volgende
wat ik jou vertel.
Samen met .............wens ik
voor jou voor het komend Jaar
een gelukkig en goed leven
en we hopen van harte
dat jou dat mag worden gegeven.
Socrates ( 469-399 v. Chr. )
die lang voor Christus
reeds heel wijs kon denken,
gaf ons de gedachte mee,
dat je het goede
wel degelijk
ook aan jezelf kunt schenken.
Want.................volgens hem,
is het goede een weten,
dat men slechts
als een ervaring
kan beleven.
Ik bedacht,, Als we nu juist
de kleine, goede ervaringen
niet vergeten,
dan hebben we al
automatisch een beter
en rijker leven ,,
..........en ik gunnen jou dat
zo heel erg oprecht.
Geloof me maar, daar is
geen woordje te veel mee gezegd.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Henny van Bommel
Actief sinds: 05-01-2023 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Verder dan de horizon..........’ van Henny van Bommel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.