Wijsheden bestaan

Henny van Bommel

Wij,.............en ik,
kunnen jou helaas
geen vaststaande feiten
beloven,
maar, Franciscus
van Assisi ( 1181- 1226 )
ja, toen al............
wilde ons laten weten,
een wijsheid,
om nooit te vergeten.
Een citaat van hem was
"Alle duisternis van de
wereld kan het licht
van een enkele kaars
niet doven. "

Tja, wijsheden bestaan
al eeuwenlang, zo we allen
wel beseffen
en soms gebeurt het dat
bepaalde woorden je treffen.
Vele heiligen, filosofen
en wijze dames en heren,
deden pogingen om ons
het één en ander te leren.
Weet alsjeblieft dus,
dat voor jou voor het jaar
dat komen gaat,
veel vreugdevol licht,
zo Assisi het bedoelde
voor jou
in de vorm van
voorspoed en geluk
op ons wensenlijstje staat.
Maar ook fijne Kerstdagen
voor jou en jouw
dierbare mensen,
behoren, zo je begrijpt,
tot onze welgemeende wensen.

Simpele, maar
waarheidsgetrouwe gedachten
zijn nooit verheven.
In één van de vele citaten
van Albert Einstein
( 1879- 1955 ) weerklinkt
het juiste soort leven
n.l.
"Ons eigen geluk hangt af
van de glimlach van anderen "
Tja,...............
en aan zo 'n wijze gedachte
zouden wij helemaal niets
willen veranderen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 09-01-2023

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Henny van Bommel (Actief sinds: 05-01-2023)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wijsheden bestaan’ van Henny van Bommel zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.