Buiten

Gertjan van der Kraan

Buiten

Gun jezelf eens even de tijd
Ondanks de omstandigheid
Echt om je heen te kijken
Dan zal heel snel blijken
Dat Kerst vieren anders kan
Dan twee dagen in de ban
Van kado’s, drinken en eten
Waardoor we dan vergeten
Dat op die twee mooie dagen
Miljoenen zijn met lege magen
Leven zonder uitzicht of pijn
Met hun kinderen buiten zijn
Zonder dak of warme kleren
Wij ons hier alleen bezeren
Met niet uitgekomen wensen
Van de eigen medemensen
Gun jezelf eens echt de tijd
Hoe kijk je dan naar deze tijd?


Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 30-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan (Actief sinds: 31-10-2014)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Buiten’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.