INLOGGEN
«»

Bijna Kerst

Bijna Kerst

Het is weer bijna kerstfeest
Waar naar verlang je het meest
Weer allemaal gezellig bij elkaar
Zoals steeds weer ieder jaar
Heerlijk met familie of gezin
Een samenzijn met alles all-in
Kerstboom, eten en drinken
En alles moet helder blinken
Mooie muziek op de achtergrond
Gelukkig is iedereen gezond
Maar sta je hier ook bij stil
Dat men dit ook zo graag wil
In al die vluchtelingenkampen
Waar men zit na vele rampen
Kerstfeest is zo achter de rug
Wat ging de feestvreugde vlug
Terug naar de feiten van alledag
De regels van werk en het gezag
Weg lijkt vrede en saamhorigheid
We zijn terug in de werkelijkheid
Of blijft er misschien iets hangen
Van de inhoud van de gezangen
Dat het menselijk welbehagen
Iets langer duurt dan twee dagen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 30-12-2021

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Bijna Kerst’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.