INLOGGEN
«»

Tegenstrijdige gevoelens!

Ik nodigde haar voor 's middags uit: wij beiden
met Kerstdag zo alleen
Zij vraagt me onverwacht: Wat dacht je, toen ik
voor het eerst in de prachtige binnentuin verscheen?

Lang aarzelen wil ik niet en antwoord daarom:
He, zeker een nieuwe buurvrouw en daarom een
praatje dat ik begon
Zij was anders, dat zag ik zeer zeker, alleen al

haar outfit...
Maar toch, een eenzaamheid uitstralend zoals zij
daar zit
Medelijden heeft men alom wel met haar, maar
gelijktijdig zich nadrukkelijk van haar afkeert

In de loop van vele maanden leer ik haar beter
kennen Ook bij mij wil ze geregeld over mijn
grenzen heen denderen... , ondertussen wel
genietend van alle aandacht

Zo blij wel dat ze mij met een bezoekje heeft
bedacht Zij schrokt een complete hoeveelheid
aan lievelingsknabbels uit een speciaal bakje
naar binnen, met haar grove, graaiende handen

Mij schiet even niets aan een tactvol woord tebinnen
Verbijsterd kijk ik naar hoe zij in een forse teug haar
favoriete drankje naar binnen giet
Ik blijf maar aardig maar niet als zij ook nog wil

dat ik een tientje voor die immens dure shag voorschiet
Deze vrouw, zonder fijne manieren, waar werkelijk alles
in het leven tegenzat...
Ondanks haar irritante gedrag vind ik haar toch ook

een lieve schat
Als tegenprestatie nodigt zij me alvast uit voor haar
verjaardag, die is pas in maart
Heel voorzichtig leg ik uit dat het maar om mij als
buurvrouw gaat!

Ik voel voor haar sterke afkeer en genegenheid gelijk
Wat moet en zal ik hier toch mee?
Boven alles mijn eigen grenzen blijven bewaken,
van misbruik gaf zij al veel eerder wat blijk

Dakoyria, 2020.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 27-12-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dakoyria
Actief sinds: 08-11-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Tegenstrijdige gevoelens!’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.