INLOGGEN
«»

VREUGDEVOL ZWOEGEN

In aankomend duister
glanzen de Kerstdagen al
vol aansporing en belofte
roepen alle mensen
die gezegend werken
in 't Olterterper Witte Huis
tot eensgezind denken en doen

geurige dampen zingen
over warme spijzen
welke binnen grote pannen
wachten op hun geboortes
om zich eervol te mogen
geven aan smaakvol genot

keurende ogen en handen
scheppen een knusse eetzaal

drinkkelkjes vragen
bij bedachtzaam gerinkel
zweven vastbesloten voort
nemen voldaan plaats
naast de reeds gelegde
borden en bekers

kundig weloverwogen werk
verwent de fijnproevers
peuters volwassen eters
of grootouders.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 29-11-2020

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Han Messie
Actief sinds: 18-01-2018Informatie bij het gedicht:

Het Witte Huis is een heel gerieflijk hotel-restaurant in Olterterp (dichtbij Beetsterzwaag), dat elk jaar heerlijke Kerstmaaltijden en -samenkomsten bereidt. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘VREUGDEVOL ZWOEGEN’ van Han Messie zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.