BIJ DE LIEFDE TE RADE VOOR AL MIJN DADEN

Dichterbijblij

BIJ DE LIEFDE TE RADE
VOOR AL MIJN DADEN !

Wat deed ik
goed of slecht ?
Bij de Liefde
kan ik
voor
de beste raad
terecht!

Hoe jij
in je leven
zal bewegen,
komt
je voorraad
Levens-Liefdekracht,
dat,
als
hinder en gemak,
steeds tegen !

Wanneer
had ik
minder
dan
wel meer,
bepaalt
jouw vreugde
alsook
het zeer !

Kijk terug
naar
jouw langzaam
en vlug !

Na slaap,
minder
voor aap !

Activiteiten
veel te lang !
Energie
in het gedrang !

Onderbreken
met positief
vergeleken !

Nu,
is
van toen !
Hoe
kan ik
het
beter
over doen ?!

Eerst opladen
om
in
het mooiste
te mogen
en
kunnen baden !

Zo
ook bestand
tegen
kwade band !

Help jezelf
met
het 1e gewelf !

In rust,
mijn redder,
gekust !

Met meer,
nu anders
weer !

En over
als
een tover !
Groter
dan
een sprookje
in verover !

Zonder
terug
te vragen,
geven !
Voor
een anders
beter leven !

Jouw beloning,
als
nectar-honing,!

Ongeevenaard,
voor
jouw toekomst
bewaard,
als
veilige vaart !

Wij horen
bij elkaar,
Alleen
onmogelijk zwaar !

Iedereen
is
aan zet,
in
het
verlossingsgebed !

Liefde
geeft vrijheid
en verbindt,
zodat zij
de weg
voor
jouw
unieke vindt !

Wanneer
wordt jij
haar
onmisbaar
Lieve Kind,
Zoals
de Kerst
die
lichtend
vindt ?

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dichterbijblij (Actief sinds: 03-12-2019)

Informatie bij het gedicht

Kerstgedicht opgeschreven 15 december 2019. Het 1e gewelf=het 1e gebod van de Liefde ! De Liefde is, naast zorgzaamheid en genegenheid, ook de levenskracht zelf ! Altijd verbetering op alle fronten na opladen van die kracht ! Het levensgebeuren spiegelt die meer of mindere energie ! Bij tekort: wordt meer verwacht ! In yoga, voor meer weldra !

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘BIJ DE LIEFDE TE RADE VOOR AL MIJN DADEN’ van Dichterbijblij zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.