INLOGGEN
«»

Licht in de duisternis

Licht in de duisternis

Duisternis ontneemt het zicht
Wat weer terugkeert door het licht
Maar het licht kan ons ook verblinden
Waardoor we ons dienen te binden
Aan hen die ons dan moeten leiden
Om ons voor het gevaar te bevrijden
Van een naderende duisternis
En het zicht weer ontnomen is

Een visuele cirkel in het leven
Die ons veel verdriet kan geven
Wat is het dan heerlijk om te weten
Dat deze schijnbaar gesloten keten
Van duisternis en verblindend licht
Verbroken wordt door Eén die het zicht
Eeuwigdurend terug kan geven
Want Hij is Hét Licht in het leven

Een Licht dat schijnt en wil verwarmen
Vol liefde,genade en erbarmen
Dat Licht kwam midden in de winternacht
Eerst heel zwak maar vol van macht
Het scheen helder, maar werd gedoofd
En zelfs van zijn schijnsel beroofd
Maar ging weer schijnen in Zijn volheid
En blijft branden tot in eeuwigheid

Want het Licht der wereld is opgestaan
En leidt de mensen op hun baan
Dwars door het duistere leven heen
En houdt daarbij de mensen op de been
Die Zijn Lichtspoor blijven volgen
En draagt hen over de donkere golven
Bij het naderende levenseind
Naar een Licht dat nooit verdwijnt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Licht in de duisternis’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.