INLOGGEN
«»

Met het hart

Met het hart

Wat is de waarde
Van vrede op aarde?
Want als los zand
Is het bestand
Voor vierentwintig uur.
Waarna het als vuur
Van onverdraagzaamheid
Voor onbepaalde tijd
Weer hevig oplaait
En de vrede verdraaid.

Vrede op aarde
Heeft pas waarde
Als het is beloofd
Met het hart, niet met hoofd
Als je eerlijk en oprecht
Tegen de ander zegt;
Jij beleeft jouw leven
Zoals het je is gegeven
Laten we elkaar respecteren
En niet de rug toekeren

Vrede krijgt waarde
Als mensen op aarde
Vertrouwen geven
In elkaars leven.
Elkaar willen leren
En niet verteren.
Open gaan staan
Voor de weg die ze gaan
Puur uit verdraagzaamheid
Die echt tot vrede leidt

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-12-2019

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Gertjan van der Kraan
Actief sinds: 31-10-2014Informatie bij het gedicht:

Met je hart of met je hoofd Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Met het hart’ van Gertjan van der Kraan zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.