INLOGGEN
«»

Kerstgedicht

De tijd breekt aan.
We laten al het oude gaan.
Verwelkomen wat nieuw is.
Herdenken de vreugde, verdriet en het gemis.
Het was leerrijk het verleden,
dankbaar voor het heden.
nieuwsgierig kijken we uit naar wat de toekomst ons brengen zal.
Maar voor we daar zijn, weerklinken er kerstliederen in de hal.
Genieten we nog even van wat het oude jaar ons te bieden heeft.
En zijn we dankbaar dat we weer een jaar hebben overleeft.
Vertellen we verhalen van een man zwevend in slee.
Met rendieren een rode neus, en hij heeft kadootjes mee.
En ook al kennen we allen de waarheid...
éénmaal per jaar word ik weer die kleine meid.
Stuur ik mijn kerstgedicht naar het koude noorden.
In de hoop dat ik de kerstman in zijn drukke schema niet zou storen.
Waarin ik hem heel vriendelijk vraag.
Of ik een wens mag doen vermits ik me goed gedraag.
En als hij me die wenst verleent...
Geef ik hem door aan degene die dit leest!
Gebruik hem goed met een puur hart...
Dan wens ik jullie voor de rest Fijne feesten en een geweldig nieuwe start!!

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-12-2018

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ruby Thijs
Actief sinds: 23-12-2018 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kerstgedicht’ van Ruby Thijs zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.