Een Kerststal

Dakoyria

Voor een Kerststal ken ik een wat kinderlijk
soort verrukking
Nimmer heb ik die zélf dan aangeschaft
Het hoort toch niet tot mijn soort mensen,
geeft dat eigenlijk wel pas?

Niet gedreven door het Christelijk verlangen
maar meer hoe hebben de figuurtjes zo
wonderwel bijeen gepast?
Ik kijk dan ook vaak met een esthetische
blik.

O schrik, heb ik de groep ook wel als levende
have ontwaard.....
Mag en kan het wel wat ik doe of meer voor
de 'insiders' bewaard?

Dakoyria, 2017.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 13-11-2017

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dakoyria (Actief sinds: 08-11-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een Kerststal’ van Dakoyria zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.