INLOGGEN
«»

Zijn Kado voor ons

December, de dagen kort en donker,
verzonnen feesten door zeer vele mensen,
met felicitaties en beste wensen,
zelf bedachte sfeer met kaars-geflonker.

Is het nog niet tot ons doorgedrongen,
dat dit kerstfeest bedrog en heidens is,
bevolen door een keizer, ongewis,
er klonk: "stille nacht," zo mooi gezongen.

Christenen, laat u nu leren door onze Heer en God,
Yeshua is niet geboren in een stal naast een beest,
maar neergelegd in een broodbak van het Loofhuttenfeest,
God zegt u nu, dat Hij met uw December kolder spot.

Yeshua, werd in een nazomer nacht geboren,
en door die warmte waren de herders niet binnen,
zij hielden de wacht en hoorden toen Engelen zingen,
ere zij God, de Heer kwam naar de aarde, verloren.

God heeft de kerstman en arren helemaal niet nodig,
Zijn Eigen Herauten, heel erg mooi verlicht door dé ster,
lieten een fraai loflied horen, dat klonk eindeloos ver,
de onzin met die rendieren totaal overbodig.

Yeshua wil ons allen over dit feest nu zeggen,
dat het geen feest voor gulzige vraatzuchtige(n) is,
want dat is een droeve troosteloze gebeurtenis,
geef uw kado's liever aan hen die wonen in steg-gen.

De Engelen zijn voor Yeshua, zingende opgeklommen,
omdat Hij kwam om te redden en de mensheid te bevrijden,
en Hij deed dit om voor de hele mensheid extreem te lijden,
door Zijn Kruisiging heeft Hij de zonde en dood overwonnen.

Door Hem geïnspireerd en opgeschreven door Joop M. Gilhuis

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 09-02-2017

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Joop Gilhuis
Actief sinds: 09-12-2016 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Zijn Kado voor ons’ van Joop Gilhuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.