Wereldvrede door Kerstmis

Dolf de Jong


Het Kerstfeest duurt slechts twee dagen
maar wanneer dat feest kanonnen doet zwijgen
waar blijven dan de Kamervragen
om er nog èèn aan te rijgen?

Met elke dag er bij verzonnen
waardoor men pas later weer ontaard
heeft men zonder strijd gewonnen
en worden vele levens gespaard.

Maar ja wat is slechts èèn dag
dat dan de vrede langer duren mag?
Men zou op die dag kunnen verzinnen
waarom, weer met schieten beginnen.

Want na die drie dagen lang dat de kanonnen zwijgen
zou men van die vredige rust
er weleens geen genoeg van kunnen krijgen
en vindt men de wereldvrede toch een must.
DdJ.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 26-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Dolf de Jong (Actief sinds: 26-12-2015)

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Wereldvrede door Kerstmis’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.