INLOGGEN
«»

Weer is de tijd gekomen

Weer is de tijd gekomen, van vreugde en van sfeer
versiert door stal of bomen, voor U oh heer
Een tijd waarin wij dromen van de vrede hier op aard
maar hoe kon `t gebeuren dat die nooit werd bewaard.
Kyrie e leis.

Het gebouwde Eden vernielden wij heel ras
`t hoort nu tot het verleden wordt nooit meer hoe `t het was.
Alleen op die twee dagen gedragen we ons nog als mens
en gaan wij aandacht vragen voor onze vredeswens.
Kyrie e leis.

Maar is het feest ten einde, nog voor het nieuwe jaar
Grijpt men weer naar de wapens en wijst men naar elkaar
Kyrie e leis.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 26-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Dolf de Jong
Actief sinds: 26-12-2015Informatie bij het gedicht:

Te zingen op de melodie van "Nu zijt Wellekome Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Weer is de tijd gekomen’ van Dolf de Jong zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.