Belletjes rinkelen zacht achter een slee.

Willem Bernardus Tijssen

Belletjes rinkelen zacht achter
een slee. Met de romantiek
rondom de kerst telt ook het
verlangen weer mee. Een verlangen
om weer onbevangen los te mogen
laten van al wat ons tot zorg was
en op ons drukte als loodzware
dictaten.

Een jaar van plichten en zorg-
betrachting trok aan ons voorbij.
Met iets van een zelfverachting
ging er een rij doelen en eisen
in verwachting aan ons voorbij.
Die niet altijd uitkomen op de wijze
waarop we over ze dromen.
Die ons langzaam weer naar de uitgang
voeren om met Kerst de droom te leven
die nog niet aan ons werd ontnomen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 23-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Belletjes rinkelen zacht achter een slee.’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.