Goede mensen luister eens

Willem Bernardus Tijssen

Goede mensen luister eens.
Wij blijven hopen in het
nieuwe jaar. Bij al hetgeen
wat er ons dit jaar weer werd
ontnomen; willen wij bouwen
aan onze toekomst en iets
goeds creëren met elkaar.

Bij alle ellende van oorlog
en rampspoed, die de mensheid
moeizaam naar het einde van
de oude jaargang sleept;
en die evenmin positieve vooruit-
blik die met het populisme van
een verandering dweept;
overheerst altijd weer overal
op de wereld dat klein huiselijk
geluk; dat zich om de kerstboom
schaart, harmonieus, vasthoudend
uit één stuk. Dat moedig vasthoudt
aan het verlangen zo oprecht door een ieder
met de mond beleden; dat het woord tot
het vlees naar het licht gebracht;
ook volgend jaar weer motiverend zal zijn
voor een werkelijke vrede.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 20-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen (Actief sinds: 02-03-2015)

Informatie bij het gedicht

Schrijver: Willem B. Tijssen

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Goede mensen luister eens’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.