INLOGGEN
«»

Kerstmis kleurt somberheid hoopvol groen

Met Kerstmis piekt het geloof
in onze betere ik in een groene
dennenboom. Worden onze goede
intenties in veelkleurige ballen
gevangen; bungelend in onze meest
optimistische droom. Zingt een goud-
kleurig vogeltje tussen witte engeltjes
voorzien van zilverkleurig engelenhaar;
onhoorbaar over een vrede op aarde en
heel veel voorspoed in het nieuwe jaar.

Met Kerstmis kleuren onze somberste
dromen hoopvol groen. Wordt er ruimte
aan onze hartenwensen gegeven, die ons
iets van onszelf teruggeven met iets
van een welgemeend fatsoen. Dromen we
de droom de kerstmis met elkaar te mogen
delen. Een realiteit voor de gelukkigen;
een droom nog steeds voor velen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 15-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kerstmis kleurt somberheid hoopvol groen’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.