INLOGGEN
«»

Stil zijn de nachten vol verwachting

Stil zijn de nachten vol
verwachting over de komst
van een ster zo lang door
de wereld verwacht.
Die hoog aan de hemel zijn
opwachting zal maken; als een
symbool van de vrede de wacht
houdt bij het ' nieuwe leven '
in de decembernacht.

De decembernachten zo koud en
donker; lonken naar de komst van
dat wonderlijk hemellicht.
Dat oriƫntatiepunt, dat na verschijning
zijn stralen wederom op die kribbe richt.

Waar heden ten dage massa 's mensen doelloos
zwerven en alom oorlogen woeden op een wereld
eens voor een eeuwige vrede bestemd; zal bij
al hetgeen van wat reeds van het paradijs werd
verloren; die Kerstster wederom gaan stralen
op die vleesgeworden boodschap die het geheim
van de eeuwige vrede kent.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 14-12-2016

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Willem Bernardus Tijssen
Actief sinds: 02-03-2015Informatie bij het gedicht:

Schrijver: Willem B. Tijssen Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Stil zijn de nachten vol verwachting’ van Willem Bernardus Tijssen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.