INLOGGEN
«»

Hoop

De wereld huilt alle dagen
het vuur verminkt de stad
er zijn nog zo veel vragen
en kuilen op je pad

De horizon kleurt in pijn
er is wanhoop in de straten
er vloeit bloed op het plein
er sneuvelen kinderen en soldaten

Mannen, vrouwen op de vlucht
naar verre onbekende landen
onder een grijs grauwe lucht
op eenzame duistere stranden

Door angst en pijn gedragen
voor alles en ieder op de loop
dwars door nachten en dagen
op reis naar enige hoop

Kom en wees welkom bij mij
ik kan je niet veel geven
hier ben je veilig en vrij
hier mag je jezelf zijn en leven

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 25-12-2015

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Ton Jurriansen
Actief sinds: 14-09-2015 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Hoop ’ van Ton Jurriansen zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.