INLOGGEN
«»

Woorden loze kerst

Woorden,
als zij al bij kerst hoorden,
waren ditmaal niet geschikt.
Allen te hol en te gelikt.
Ze schoten niet lang genoeg,
kwamen als ik niets vroeg,
waren uit monden gehaald,
of knullig vertaald.

Gevraagd is de stilte,
de leegte, de rust.
Wegebbende kilte.
Niets gezegd, maar gekust.
Hooguit momenten van gefluister,
liever nog alleen geluister.
Zo zullen demonen die dagen
zich niet aan onze zielen wagen.

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 31-12-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Bernardus Bijlefeld
Actief sinds: 30-12-2014Informatie bij het gedicht:

Gemaakt op 20.12.2014 Er werd mij om een kerstgedicht gevraagd. Mijn eerste reactie was "nee". Maar ik vond het toch leuker om dat in dichtvorm te gieten. Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Woorden loze kerst’ van Bernardus Bijlefeld zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.