INLOGGEN
«»

Kerst

O mens twijfelachtig en uniek
Wat maakt je toch zo ziek?
Wat is er toch met je gebeurd?
Wie heeft je in het leven meegesleurd?
Hoe lang is het dan toch geleden
dat je over jezelf bent uitgegleden.
Blind voor anderen,ziend alleen jezelf
je gevoel verstopt in een gewelf.
Ambitie, baan, geld, huis, auto en welvaart,
weet je niet dat dat je blind staart.
Word nou eindelijk eens wakker en ga zien en voelen
dat er ook nog anderen zijn die het goed met je bedoelen.
Het doel van het leven al eeuwig een grote vraag
maar even simpel te beantwoorden en absoluut niet vaag.
We zijn op deze wereld niet om alles na te jagen,
maar om de ander naar zijn nood te vragen.
Je niet met ambitie laten overstelpen
maar in het teken staan van helpen.
Wellicht niet wat je verwachtte
maar dit is de echte Kerstgedachte.
Jan Bonthuis,

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 24-12-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

Jan Bonthuis
Actief sinds: 17-12-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Kerst’ van Jan Bonthuis zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.