Een mini sprookje

DE DICHTBOETIEK

 Er zijn
 mensen
 die beweren
 dat wij wat van
 kabouters kunnen
 leren, mits ze bestaan
 uiteraard, anders is wijze
 raad niets waard, maar neem
 van mij aan, dat kabouters echt
 bestaan, heel klein en goed verborgen
 om voor wat evenwicht te zorgen, in de
 steeds verharde natuur, mens en dier raken
 ervan overstuur, en met kerst, ja, dan schreeuwen
 zij het uit, met hun kleine mondjes: neem een goed
 besluit, wees eens aardig, vriendelijk en gewis
 dat er net als bij ons een wereld is, waar
 verdraagzaamheid en ekaar helpen
 zonder egoïsme problemen
 kunnen stelpen
 wees eens zelf
 een kabouter en
 dan zul je merken
 al lijkt het een sprookje
 als wij allemaal zo zijn zal
 het zeker werken, en komt
 er zonde spijt, vrede voor altijd

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 18-03-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

DE DICHTBOETIEK (Actief sinds: 11-03-2014)

Informatie bij het gedicht

sprookje of werkelijkheid?

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Een mini sprookje’ van DE DICHTBOETIEK zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.