INLOGGEN
«»

Herders en hun vuur

 helder staat de ster
 en zo dichtbij
 nog frank en vrij als toen

 een klare nacht
 de stal bepluisd
 met wol van schapen

 die buiten slapen
 winters aangekleed
 naast herders en hun vuur

 de schreeuw
 van het geboorteuur
 klinkt weer universeel

 het hemelse geluid
 brengt liefde en de wereld
 hopelijk iets vooruit

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Herders en hun vuur’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.