Op het smetteloos wit

wil melker

 voor mij het met
 sneeuw bedekte dal
 een vage droom
 van arrenslee en dennengroen
 de sfeer van toen

 een klare lucht
 met heldere ster
 maar achter mij
 bourgondisch feestgedruis
 uit het fel verlichte huis

 waar kerst in overdaad
 op tafel staat
 zij schuiven aan
 al licht verhit snel knoeiend
 op het smetteloos wit

 ben niet terug gegaan
 maar blijven staan
 wist dat het kind zou komen
 weer op dezelfde plaats
 waar de ster nu staat te dromen

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht »

Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken

Over dit gedicht  

Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

Over deze dichter

wil melker (Actief sinds: 07-02-2014)

Informatie bij het gedicht

21/12/2012

Auteursrechten

Op dit gedicht ‘Op het smetteloos wit’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.