INLOGGEN
«»

Het echte feest

 zag uitgestrekte handen
 hoorde muziek
 maar was er zelf niet

 het groene bomenfeest
 de feeërieke kerstverlichting
 versierde tafels vol drank en vlees

 heb het losgelaten
 om weer bij de herders
 en hun schapen te zijn

 de stal te ruimen
 voor het kind dat komen gaat
 waarvan de ouders buiten staan

 tegen kou de os en ezel
 warmte van dieren om
 samen het echte feest te vieren

Gedichten navigatie

« Vorige gedicht | Volgende gedicht » Naar deze rubriek
Naar overzicht alle rubrieken Over dit gedicht   
Geplaatst op: 16-02-2014

Beoordeel dit gedicht nu

10 9 8 7 6
5 4 3 2 1

Over deze dichter

wil melker
Actief sinds: 07-02-2014Informatie bij het gedicht:

22/12/2011 Auteursrechten
Op dit gedicht ‘Het echte feest’ van wil melker zijn auteursrechten van toepassing (©). Het gedicht is onder auteursrechtelijke bescherming geplaatst op Dichters.nl.